03 January 2011

selamat pengantin baru,seniorku.

salam ukhwah untuk semua.
seperti yang tertulis pada tajuk diatas entry ini special untuk mereka:
kak balqis,kak ramlah,abg fadly n abg qastho.
mereka ni semua senior aku kt semesti.sape ek KU time ni?rasanya abg hanif.



ni kak ramlah dengan abg qastho.kak ramlah ni pernah jadi akak dorm aku waktu form 1.kak ramlah ni memang baik sgt2.tak sangka pulak,diam-diam akhirnya melangsungkan hari bahagia dengan rakan satu tingkatan.masa mula-mula dengar tu aku terkejut la jugak,sebab tak ada angin tak ada ribut,bila masa pulak diaorang ni bercinta.tapi tu la kata orang,kalau dah jodoh...

daripada gambar kat atas ni aku boleh buat kesimpulan lah kan..memandangkan kita semua sangat bz dengan kehidupan masing-masing,nak buat reunion pun kadang-kadang tak menyempat,so bila nak buat kenduri kajwin tu jemput2 la kawan2 lama.ala,makan free,confirm ramai yang datangpunya...tengok macam diaorang ni.meriah jek..hehe




kakak cun dengan abg hensem kt atas ni bekas anak murid kesayangan cikgu2 kt SEMESTI dulu.abg fadly dengan kak balqis.
ingat lagi dulu,ustaz azli kalau masuk kelas kitaorang,mesti akan cakap cuba tengok kakak balqis awak..huhu.ye la,tapi memang tak dinafikan...diaorang ni otak memang brilliant tahap tak ingat la..aktif pulak tu..kire kalau sebut kat mana-mana student pun semua orang tahu lah.
diaorang ni lagi lah aku tak sangka.memang masa sekolah tak nampak langsung diaorang ni bercinta ke apa kan.padahal baru pertengahan tahun lepas aku jumpa dengan abg fadly masam buat program BOOM dekat SEMESTI.masa tu memang macam tak dengar apa-apa cite pun.memang tak sangka lah.

ko ni semua tak sangka.nampak sangat macam frog underground.hahah.


mereka baru je melangsungkan perkahwinan.em..sedar-sedar rupa-rupanya dah makin berumur kita ni.tetiba je aku pun macam kena fikir jugak benda-benda ni semua.walaupun aku ni muda lagi kot(22 years old tu kire muda la kan=p)....tapi for at least i have to be ready for all of this
bersedia untuk menjadi seorang isteri,
bersedia untuk menjalankan tanggungjawap kepada seorang suami.
bersedia untuk membentuk rumahtangga yang diredhai.
bersedia untuk membentuk keluarga

bersediakah aku??

p/s:gambar diatas aku ambik daripad facebook akak2 senior yang pergi kenduri diaorang ni..thanks for rhe pic,sis=)

4 comments:

ღ TeRU²bOzUღ said...

Kamu bile lagi? heee

Cpt Mak Jah. Kawen jgn lupe jemput taw.heee

siti jaharah ariffin said...

hahah,

of course i will..
tapi lmbt lg la kot..huhu

adnil linda said...

kak qis pon da kawen erk???

pling x sangke abg qastho ngan kak ramlah la...hehehhe

pape pn semuge bahagia hingga ke akhir hyat

siti jaharah ariffin said...

tu la.tak sanga kan.tu org kate,kalo dah jodoh tak kemana...